Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: Šmarčani v lokalnem derbiju boljši od Rogatčanov (video), Šentjur, Rogaška in Kozje s porazom


mons claudiusTudi drugi teden tekmovanj v 3. SNL – vzhod in Štajerski nogometni ligi za klube z Obsotelja in Kozjanskega ni bil najbolj uspešen. Edini, ki so se veselili zmage, so bili igralci NK Šmarje pri Jelšah, ki so v lokalnem derbiju premagali NK Mons Claudius iz Rogatca. Šentjur in Rogaška sta zabeležila nova poraza. S sezono so začeli tudi v Medobčinski članski ligi Golgeter, kjer so Kozjani tesno izgubili v Žalcu.

3. SNL – vzhod
Člani DNŠ MU Šentjur so v nedeljo gostovali pri ekipi Čarde. Gledalci so prvi gol videli v 30. minuti, ko je šentjurskega vratarja Aleksandra Mavriča premagal Zoran Horvat. Rezultat se je do konca tekme spremenil še enkrat. V 78. minuti je domačo zmago potrdil Aljoša Cipot. Šentjurčani so z dvema ničlama v uvodnih krogih prvenstva na predzadnjem mestu 3. SNL – vzhod. Podobno (ne)uspešni so še NK Stojnci in NK Tehnostroj Veržej. Na vrhu tabele so igralci Kovinarja iz Štor, ki so edini uspeli dvakrat zmagati.

Čarda : MU Šentjur 2:0 (1:0)
Horvat 30′, Cipot 78′

Rezultati, lestvica in zapisniki

Štajerska liga
Za ljubitelje nogometa v Obsotelju je bil minuli vikend gotovo v ospredju lokalni derbi v Šmarju pri Jelšah, kjer so domači nogometaši gostili NK Mons Claudius iz Rogatca. Domači so bili skozi celo tekmo boljši tekmec in si pripravili izrazito več priložnosti od Rogatčanov. Že v 5. minuti so Šmarčani povedli preko Davida Firšta. Le nekaj minut kasneje je imel isti igralec odlično priložnost za povišanje vodstva, a je pred njim odlično posredoval rogaški vratar Damjan Fajs. Do konca polčasa, v katerem smo večji del lahko spremljali igro le na en gol, so si domači še pripravili nekaj priložnosti, a v zaključku napada niso bili najbolj zbrani. Tudi v drugem polčasu se je nadaljevala terenska premoč Šmarčanov, a so Rogatčani iz edine prave priložnosti izenačili. Po prekinitvi in zmedi v kazenskem prostoru je zadel gostujoči kapetan Samo Peer. Domači so po prejetem zadetku še bolj pritisnili na vrata Damjana Fajsa in znova prišli do vodstva. Po prekršku na robu kazenska prostora je iz prostega strela po podaji Burima Asllanaja drugič na tekmi zadel David Firšt (posnetek si oglejte v spodnjem videu). Zmago je z lepim zadetkom potrdil Alen Neskić. Obe ekipi sta tekmo končali z 10 igralci. Zaradi grobe igre je bil pri gostih izključen Borut Krog, domači branilec Andrej Debelak pa je prejel dva rumena opozorila.

V spodnjem posnetku si oglejte, kako je drugi gol za Šmarčane dosegel David Firšt in kaj sta po tekmi povedala trenerja Mladen Mikša in Ibrahim Neskić. Slednjega smo vprašali tudi, kaj se je dogajalo po tekmi prejšnjega kroga v Rušah. Šmarski strateg je po tekmi ponudil svoj odstop, ki ga pa športni direktor ni sprejel. 

 
5 golov v slatinski mreži
Slatinčani so gostovali v Zavrču in doživeli visok poraz. Varovanci trenerja Gorana Prevolška so že po prvem polčasu zaostajali s 3:0. Zadetke so prispevali Goran Šnajder, Rok Marinič in Matej Murat. Tudi drugi polčas so bolje začeli domači in preko Damjana Antoliča povišali vodstvo. Slatinski poraz je z zadetkom nekoliko omilil Dario Drofenik, končni rezultat pa je postavil Robert Bratkovič.
 
Šmarje pri Jelšah : Mons Claudius 3:1 (1:0)
Firšt (5′, 64′), Neskić (74′); Peer (56′)
Izključena: Debelak (85′ – Šmarje), Krog (79′ – Rogatec)
 
Zavrč : GIC gradnje Rogaška 5:1 (3:0)
Šnajder (15′), Marinič (27′), Murat (37′), Antolič (50′), Bratkovič (74′); Drofenik (66′)
 
 
MČL
Kozjani so za uvod v letošnjo sezono v Medobčinski članski ligi – Golgeter gostovali v Žalcu. Domači so povedli že v 2. minuti, ko je bil uspešen Grega Brglez, vodstvo pa je v 19. minuti povišal Denis Nakič. Kozjani so se vrnili v igro in zadetkoma Denisa Husarja in Roberta Blaževića izenačili, a je zmago domačim 15 minut pred koncem prinesel Dejan Naprudnik.
 
Žalec : Odred Kozje 3:2 (2:1)
Brglez (2′), Nakič (19′), Naprudnik (76′); Husar (44′), Blažević (54′)
 
 
* Na zgornji fotografiji je veselje igralcev Mons Claudiusa ob doseženem zadetku proti Šmarju
 
v/t/f: mK