Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

NK MU Šentjur: Po zmagi pri drugouvrščenim, še remi z vodilnimi


Šentjurski nogometaši so spomladanski del sezone pričeli z izkupičkom le ene točke v štirih tekmah, kar v boju za obstanek v 2. SNL, kjer po desetletje dolgem premoru igrajo drugo sezono, vsekakor ni bilo razveseljivo. Obenem so točke pričele nabirati okrepljene konkurenčne ekipe. Vseeno se četi Oskarja Drobneta vremena jasnijo, saj so v nedeljo v Kranju ugnali drugouvrščeni Triglav, v sredo pa so z vodilnim Primorjem, ki si želi vrnitve v prvo ligo, igrali neodločeno. Tako so si nekoliko olajšali svoje izhodišče pred dvema gostovanjima pri neposrednih tekmecih Krškem in Livarjem.

Gostje so očitno pričakovali lahko delo in nastopili brez glavnih adutov, kar je domačim dalo še večjega poleta in so svoje priložnosti iskali že od samega pričetka. Najlepšo priložnost tekme je v 15. minuti zapravil gostujoči napadalec Amer Jukan, ki ni zadel vrata že premaganega Gorana Vrejića. V 35. minuti je gostujoči igralec Luka Škrbina, ki je pred nekaj krogi že zagrešil zlom noge, pri igranju na žogo zamudil in pošteno brcnil Mitjo Pažona, ki s tekmo ni mogel nadaljevati. Sprva so se bali, da je prišlo do hujše poškodbe, ob silovitih protestih pa je sodnik izključil domačega stratega Oskarja Drobneta. Omenimo, da je bil sodnik v trenutku grobega štarta zelo blizu dogodka. V 42. minuti se je zatresla domača mreža, vendar zadek zaradi nedovoljenega položaja ni obeljal.

V drugem polčasu je po igri brez pravih priložnosti v 76. minuti po podaji s kota dobro streljal Matej Centrih, a za kakšen decimeter nenatančno. Vroče je bilo v kazenskem prostoru gostov nekaj minut kasneje, ko bi sodnik zaradi vlečenja za dres Dejana Podbrežnika lahko dosodil najstrožjo kazen. Po izteku rednega igralnega časa je sodnik z zadnjim žvižgom odlašal kar kakšnih pet minut, čeprav za to ni bilo potrebe. Gostje so srdito napadali, a se je na koncu v priložnosti znašel še junak iz Kranja David Firšt, ki pa iz obrata ni streljal tako, da bi ukanil zanesljivega Ajdovca Dejana Milića.

Golgeterjevo poročilo o tekmi

Fotogalerija

 

 

t/v: bR, foto: Gašpe Gobec/nksentjur.si

 

 

*Na fotografiji prizor ob nudenju pomoči Pažonu, ko ni mogel nadaljevati s srečanjem, Drobne pa je bil kmalu zatem izključen