Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Knjižnični mački in bralna značka za odrasle


 

Na oddelku za odrasle v osrednji enoti šentjurske knjižnice lahko bralci, ki si želijo poletnega branja poskusijo kar z naključnim čtivom, ki so ga knjižničarke zavile v žakeljčke, kjer se nahaja po pet tiskovin različnih žanrov. Akcija je doživela lep odziv, saj so paketi praktično pošli.

V tem mesecu šentjurska knjižica v sodelovanju z laško uvaja nov projekt »Bralna značka za odrasle«, ki bo trajal do konca leta. Starejši bralci in tudi mladostniki jo bodo lahko pridobili, če bodo prebrali pet izmed 30 predlaganih del.

V prvi polovici leta je na »lestvico« izposoj zelo vplivalo šolsko branje, kar je razvidno tudi iz spodnjega seznama 10 največkrat izposojenih publikacij.

 

 

Naslov

Avtor

Št. izposoj

1.

Od Ivana Preglja do Cirila Kosmača : izbor novel

/

57

2.

Pepel v vetru

Kathleen E. Woodiwiss

52

3.

Ko se boš prebudila

Maureen McCarthy

44

4.

Dogodek v mestu Gogi

Slavko Grum

41

5.

Varna vožnja: priročnik za voznike

/

41

6.

Skrivnostni čar

Amanda Quick

40

7.

Viharna noč

Nicholas Sparks

35

8.

Vreden ljubezni

Kathleen Woodiwiss

35

9.

Zločin in kazen

Fedor Mihajlovič Dostoevskij

35

10.

Don Kihot

Miguel de Cervantes Saavedra

33

 

Med neknjižnimi gradivi, kamor sodijo predvsem DVD-ji, je daleč najbolj priljubljena Bibi radovednica z 98 izposojami. Sledita 4. in 2. sezona Naše male klinike z 72 in 71 izposojami.

Pred časom je spletni portal RTV Slovenija poročal o najlepših slovenskih knjižničnih zgradbah, kamor se uvršča tudi šentjurska knjižnica, ki so jo na Mestnem trgu odprli pred skoraj tremi leti.

 

t/f: bR